Att tänka på

Posted by alte on dec 29th, 2011
2011
dec 29

Det blir en rolig upplevelse att bygga hus med hustillverkare av nyckelfärdiga hus om man bara har koll på viktiga saker att tänka på innan man kommer igång. Det är onekligen så att ett husbygge alltid kräver en massa planering och arbete även om själva huset är nyckelfärdigt och inte behöver ritas av arkitekt. Här är 5 saker att tänka på innan man sätter igång med planering och beställning av ett nyckelfärdigt hus från en husleverantör.

1. Typ av hus
De flesta kanske tänker sig att ett nyckelfärdigt hus från en hustillverkare alltid är ett hus i trä med vita knutar. Man kan faktiskt finna alla möjliga slags hus från svenska husleverantörer så det är viktigt att se på olika material och design innan man börjar kontakta hustillverkare för offert.

2. Tillstånd och försäkringar
Innan man beställer ett nyckelfärdigt hus till sin tomt så ska man även se vilka tillstånd för bygge och särskilda försäkringar som krävs. Ibland kan en hustillverkare hjälpa till med detta, men man kan också vända sig till kommunen för att få all information om bygglov.

3. Totalentreprenad eller delad entreprenad
Det är också viktigt att man bestämmer sig för totalentreprenad från hustillverkaren eller för delad entreprenad där man själv ordnar bitar som byggherre och projektledare.

4. Tidsplanering
Man ska alltid lägga upp en tidsplanering för att bygga hus tillsammans med hustillverkaren eller sin projektledare för att nå en hållbar planering och sätta ett rimligt datum för inflyttning.

5. Placering och layout av huset
Om man har en tomt utan många grannar så kan man leka mer med placering av sitt hus för att få den utsikt man vill ha i allutrymmen. Dessutom ska man alltid ta reda på vilka justeringar man kan göra för att ett nyckelfärdigt hus från en husleverantör ska kännas mer personligt.

  • Villa
  • Kommentarer inaktiverade för Att tänka på

Inbrott

Posted by alte on aug 11th, 2011
2011
aug 11

Inbrottstjuvar verkar tyvärr året runt och inte som många har fått för sig mest på sommaren. Så det finns anledning att året runt fundera på det här med att försvåra för dem att ta sig in i huset och få med sig saker eller bara stöka till i största allmänhet. Inbrottslarm är en åtgärd som är förhållandevis effektiv. Det kanske inte hindrar tjuven att ta sig in men väl att han stannar inne så längre i huset om han veta att någon är på väg dit. Andra saker som grannsamverkan är en ytterligare åtgärd man kan vidta för att minska risken för oväntat besök. Att sedan skaffa fönsterlås, klippa ned buskar som kan hindra att andra ser hur tjuven tar sig in är ett annat sätt. Timer på belysningen så att den tänds och släcks vid oregelbundna intervall är även det något att göra. Visserligen kan man aldrig skydda sig till 100% men att få ett hyfsat bra skydd låter sig göras.

  • Villa
  • Kommentarer inaktiverade för Inbrott

Kärvare

Posted by alte on aug 9th, 2011
2011
aug 9

Finanskrisen som ser ut att stå för dörren lär med stor sannolikhet ge negativa återverkningar på försäljningen av hus. Visserligen är vårt lands finanser bra, men det som sker omkring oss kommer definitivt även påverka oss. Svårare att låna för både företag och privatpersoner är ett scenario man kan räkna med. Vilket då på sikt även kan påverka arbetslösheten i negativ riktning. Men mycket återstår före vi kommer se de direkta konsekvenserna för Sverige.

Next »