Mikrolån, olika sidor av samma mynt

Den ena sidan av mikrolån är det som kallas för Kiva. Det vill säga att man lånar ut mindre summor till folk som har det svårt i tredje världen för att de skall han en chans att bygga en framtid via någon form av egen verksamhet. . Den andra sidan av mikrolån är den där man själv behöver låna ett mindre belopp för en kort tid. Med andra ord ett mikrolån man själv tar för att klara sig, inte ett lån man ger till andra.

 

 

Mikrolån för egen del

Ett mikrolån, smslån, snabblån eller vad man nu vill kalla det för är däremot enbart till för sig själv. Eller kanske också för sina nära och kära. En del debatt förekommer om den typen av lån. Men man kan också se det så här – Har inte vi myndiga människor själva rätt att bestämma över vår ekonomi?

 

Det finns väl knappast någon som anser att någon form av myndighet skall lägga sig i ur vi handskas med vår lön, eller andra tillgångar.

Mikrolån; snabba cash

Man skulle på ett sätt kunna kalla mikrolån för snabba cash. Utan då närmare jämförelse med vare sig boken eller filmen med samma namn. Visserligen går det fortare att få ett mikrolån än att skaffa pengar på det andra inte tillåtna sättet.

 

Ofta brukar man tänka sig att de här lånen används till att finansiera inköp av mindre kapitalvaror. Men de går faktiskt lika bra att ta ett mikrolån för att finansiera en trevlig krogrunda även man kanske inte skall prata så högt om det. Moraltanterna och farbröderna brukar bli så upprörda över att folk kan tänka sig låna pengar för att festa.
Däremot så brukar ingen av dem ha invändningar när folk tar lån för att åka på utlandssemester, vilket på ett sätt är i stort sätt samma sak. Mer om lån kan man hitta här på online lån.