Att tänka på

Posted by alte on dec 29th, 2011
2011
dec 29

Det blir en rolig upplevelse att bygga hus med hustillverkare av nyckelfärdiga hus om man bara har koll på viktiga saker att tänka på innan man kommer igång. Det är onekligen så att ett husbygge alltid kräver en massa planering och arbete även om själva huset är nyckelfärdigt och inte behöver ritas av arkitekt. Här är 5 saker att tänka på innan man sätter igång med planering och beställning av ett nyckelfärdigt hus från en husleverantör.

1. Typ av hus
De flesta kanske tänker sig att ett nyckelfärdigt hus från en hustillverkare alltid är ett hus i trä med vita knutar. Man kan faktiskt finna alla möjliga slags hus från svenska husleverantörer så det är viktigt att se på olika material och design innan man börjar kontakta hustillverkare för offert.

2. Tillstånd och försäkringar
Innan man beställer ett nyckelfärdigt hus till sin tomt så ska man även se vilka tillstånd för bygge och särskilda försäkringar som krävs. Ibland kan en hustillverkare hjälpa till med detta, men man kan också vända sig till kommunen för att få all information om bygglov.

3. Totalentreprenad eller delad entreprenad
Det är också viktigt att man bestämmer sig för totalentreprenad från hustillverkaren eller för delad entreprenad där man själv ordnar bitar som byggherre och projektledare.

4. Tidsplanering
Man ska alltid lägga upp en tidsplanering för att bygga hus tillsammans med hustillverkaren eller sin projektledare för att nå en hållbar planering och sätta ett rimligt datum för inflyttning.

5. Placering och layout av huset
Om man har en tomt utan många grannar så kan man leka mer med placering av sitt hus för att få den utsikt man vill ha i allutrymmen. Dessutom ska man alltid ta reda på vilka justeringar man kan göra för att ett nyckelfärdigt hus från en husleverantör ska kännas mer personligt.

  • Villa
  • Kommentarer inaktiverade för Att tänka på

Comments are closed.