Mängden

Posted by alte on sep 11th, 2011
2011
sep 11

textiler i kläder kan man fundera på i relation till deras pris. Något sådant där uppenbart samband verkar inte finnas. Och det vore förstås lite märkligt om det fanns då tyget knappast är det som kostar mest för kläder. Däremot går det att ta bättre betalt för vissa typer av textiler. Underkläder av den lite mer sexiga sorter går det att ta mer betalt för än mer vanliga traditionella underkläder. Såvida nu inte de sistnämnda är designkläder av kända kreatörer. Då kan priserna rasa upp hur mycket som helst. Samtidigt är egentligen alla typer av kläder designkläder på ett sätt. Alla har de designats av någon. Skillnaden för prissättningen hänger bara ihop med vem som har gjort designen. Så pass lätt är det att sälja kläder och andra prylar till ett högre pris än vad tillverkningskostnaden är.

  • Textil
  • Kommentarer inaktiverade för Mängden

Mer

Posted by alte on sep 12th, 2010
2010
sep 12

och nu börjar det närma sig hög tid att dra på sig mer kläder än tidigare i sommar. Hösten är på gång så tyget behöver viras in fler varv omkring kroppen än tidigare.

  • Textil
  • Kommentarer inaktiverade för Mer

Kläder

Posted by alte on maj 13th, 2010
2010
maj 13

Kläder består i allra högsta grad av textilier. Även om man kan ifrågasätta hur mycket tyg det egentligen finns i en bikini. Tittar man i ett större pespektiv på kläder och handel med kläder kan man undra om inte ett trendbrott är på väg där. Fler och fler väljer att handla sina kläder online till förfång för de butiker som finns fysiskt. En utveckling som redan kunnat ses för de skivbutiker som undan för undan slagits ut med konkurrensen av nätet. Om tio år kan man undra hur det ser ut med de butiker som nu säljer kläder. Visserligen är klädköp mycket en sak som att prova på det hela. Att med ögat och händerna på ett mer fysiskt sätt ta på den produkt man skall handla. Och klarade klädbutikerna konkurrensen från postorderföretagen så lär de nog klara av nätets konkurrenter också.

  • Textil
  • Kommentarer inaktiverade för Kläder

Next »