Spel

Posted by alte on sep 18th, 2009
2009
sep 18

från förr. När man tänker tillbaka verkar det som att en del spel har tappat sin lockelse över tid. Pingpong är ett sådant. Då förr var vi en rätt så stor nation inom pingis, numera finns det bara en spillra kvar. Intresset i allmänhet verkar också ha falnat en hel del. Förr verkade alla ha någon form av relation med ett pingisbord numera är det frågan om de ens finns kvar på fritidsgårdar. Ja eller om fritidsgårdarna själva finns kvar kan man förstås undra. Samma sak med uppehållsrummen i skolorna. Där stod också ett pingisbord. Skolorna finns förstås kvar, men undrar hur det är med borden.

  • Nöjen
  • Kommentarer inaktiverade för Spel

Resor

Posted by alte on mar 26th, 2008
2008
mar 26

Att resa är nöjen för en del, obehagligt för andra. Om resan är förknippad med avkoppling och nöje som kryssningar brukar vara är den nog att betrakta som en ren nöjesresa med avkoppling.
Nu kan även kryssningar kombineras med lite arbete också. Om man vill tjäna ihop lite pengar eller åtminstone försöka tjäna pengar kan man kombinera resan med lite spelande.
Ett litet pokerparti på resan kan dryga ut kassan eller mer sannolikt minska den kraftig om träning i poker saknas. Att ta sig en liten pokerkväll före man ger sig in i det stora spelet kan vara en bra ide´. Lära sig sådant där som poker odds och lite annat som hör till spelet skadar aldrig.
I annat fall kan risken vara stor att man mitt under ett pokerparti blir tvungen att ta ett sådant där telefonlån och låna 3000 för att kunna spela klart partiet.

Resor | Spel i olika former

  • Nöjen
  • Kommentarer inaktiverade för Resor

Pyssel

Posted by alte on feb 9th, 2008
2008
feb 9

Ett form av nöje är att skapa saker på egen hand till sig eller som gåva till andra.
Att göra olika former av smycken som halsband med exempelvis pärlor som glaspärlor är en populär hobby.
Man kan även använda riktiga pärlor och andra mer värdefulla saker som guld och silver.
Frågan är dock om man då törs dem ligga framme hur som helst i huset utan att ha någon form av inbrottslarm som skydd.
En mer stillsam och kanske inte så pyssligt nöja är att skaffa sig några fiskar i ettakvarium. Inte så mycket skötsel och framför allt kan väl knappast fiskar räknas som stödbegärlig egendom.

  • Nöjen
  • Kommentarer inaktiverade för Pyssel

Next »