Utlåning

Posted by alte on apr 19th, 2009
2009
apr 19

Risken med att låna ut pengar på en mer formell nivå är att de inte betalas tillbaka. Det kan ställa till en del problem om det rör sig om större belopp och långivaren har en svag ekonomi själv.
Nu brukar en del företag sätta i system att deras kunder inte kan betala i tid. Det gäller framför allt en hel del företag som håller på med snabblån. De räknar kallt med att om låntagaren inte kan betala tillbaka i tid så låter de Kronofogden ta hand om att driva in pengarna via inkasso. Den åtgärden är för företaget relativt billig och de behöver själva inte hålla på att lägga ned så mycket pengar på ärendet. Förr eller senare får de sina pengar och de så tar ett antal år.

  • Lån
  • Kommentarer inaktiverade för Utlåning

Ett bra sätt

Posted by alte on mar 26th, 2009
2009
mar 26

Ett bra sätt för att få en styrelse att förstå hur mycket pengar de ger i bonus till en VD, en del verkar ha lite svårt för det, vore att införskaffa en sedelräknare och låta den stå och räkna hela beloppet. Sedan sitter styrelsen där och tittar på.
Det skulle ge en liten blick av hur mycket pengar det rör sig om.

  • Lån
  • Kommentarer inaktiverade för Ett bra sätt

Värre

Posted by alte on mar 24th, 2009
2009
mar 24

Ser ut som världens ekonomi kommer bli värre före den går och blir bättre. Hur lång tid det kommer ta lär vara skrivet i stjärnorna. Under tiden lär en hel del problem uppstå för måmga människor. Att få ekonomin att gå ihop utan arbete är inte alltid det lättaste. Samtidigt kommer det påverka i stort sätt allting som har med lån att göra. Att få ett huslån lär inte bli det lättaste. Att långivaren normalt alltid tar en kreditupplysning på den som skall låna pengar är rätt så klart.
Nu kommer dessutom faktorer som anställningsförhållanden ha en ännu större betydelse än vad det haft tidigare.

  • Lån
  • Kommentarer inaktiverade för Värre

Next »